sâmbătă, 17 octombrie 2009

Mincinosi


Minciuni!!Toti mint atunci cand afirma ca vor sa li se spuna intotdeauna adevarul.De fapt ei vor cu totul si cu totul altceva.Vor ca ceilalti sa aiba o parere buna despre ei,sa gandeasca ca ei sau sa fie de acord cu ei,dar nimeni nu recunoaste acest lucru.Atunci cand afla un adevar urat se supara si asteapta scuze.Scuze pentru ce? Ca cineva a spus ce a gandit? Ca cineva a gandit asa cum nu trebuie? Sau ca cineva vede lucrurile asa cum sunt ele in realitate? N-am sa inteleg niciodata persoanele care se supara cand adevarul nu e pe placul lor,fiindca adevarul nu trebuie sa fie pe placul nimanui.Adevarul este pur si simplu...adevar si trebuie luat ca atare.Chiar daca unuia nu-i convine el nu se va schimba.Si atunci care este rolul supararii?Poate doar sa-l schimbe in minciuna. Sau sa semnaleze ca cel care se supara e un mincinos care de fapt vrea ceva imposibil.
Deci pentru unii adevarul e bun,dar nu prea.

4 comentarii:

 1. teoria cu adevarul doare e veche de tot..chestia este ca intradevar doare.......
  e super interesant articolul !
  Nu stiu cum vede lumea adevarul dar eu stiu ca il vad bine.....
  Voi nu faceti ce fac eu ? Adica eu iau top zelist de la coada la cap si citesc si fac commenturi !
  M-am saturat sa nu fiu bagat in seama de mai marii blogeri......
  daca vrei fa si tu ca mine !
  Idee proasta ? Spune adevarul ca nu ma supar...
  Salutari all !

  RăspundețiȘtergere
 2. cat adevar ai spus in aceste cateva randuri...
  intr-adevar pentru mine adevarul si minciuna sunt un mister...
  cateodata o minciuna poate face mult mai mult bine decat adevarul...
  insa trebuie sa intelegem ca fiecare are rolul lui...
  fiecare e bun la ceva...

  RăspundețiȘtergere
 3. Pentru majoritatea oamenilor pe care ii stiu fiecare adevar si fiecare minciuna isi au partea ei buna. Buna atat pentru cel care le formuleaza, cat si pentru cel care le percepe. De ce? Multi isi formuleaza opinii in pripa afland lucruri dureroase care le intuneca ratiunea.

  Exista insa si altii, foarte rari, pentru care adevarul este de mii de ori mai bun decat minciuna in orice situatie. Asta pentru ca traiesc mai putin intens, trecand absolut orice prin filtrul ratiunii. Pierd momentul, magia unor clipe, dar pot afirma ca accepta orice adevar si, in acelasi timp, ajung sa si ofere adevarul pur in orice situatie.

  RăspundețiȘtergere
 4. Daca cineva isi doreste adevarul nu inseamna neaparat ca traieste mai putin intens sau ca pierde momentul, magia unor clipe. Dimpotriva, poate pretui mai mult momentul, magia clipelor fiindca sunt mai rare, deci, mai pretioase. E adevarat ca pierde unele lucruri care se aflau sub semnul minciunii, dar acelea oricum ar fi disparut la un moment dat fiindca o minciuna rareori ramane nedescoperita oricat de priceput ar fi mincinosul, iar atunci cand o minciuna iese la iveala lasa in suflet rani adanci.

  RăspundețiȘtergere