miercuri, 11 noiembrie 2009

Ce este dragostea?


Niciodata nu am reusit sa imi explic ce este dragostea.Mereu gaseam explicatii mult prea superficiale pentru ceea ce reprezinta ea.Atunci cand ma asteptam mai putin am citit o intamplare scrisa de o asistenta medicala:
Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.
Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava… in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii. Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.
Politicoasa, il intreb de sanatatea sotiei. Senin, batranul domn imi povesteste ca sotia, bolnava de Alzheimer, sta la casa de batrani de mai bine de 7 ani. Gandindu-ma ca intr-un moment de luciditate sotia putea fi agitata de intarzierea lui, ma grabesc sa-i tratez rana dar batranul imi explica ca ea nu-si mai aduce aminte de 5 ani cine este el... Si-atunci il intreb mirata: “Si dvs. va duceti zilnic ca sa luati micul dejun impreuna?“. Cu un suras dulce si o mangaiere pe mana, imi raspunde: “E-adevarat ca ea nu mai stie cine sunt eu, dar eu stiu bine cine este ea“.
Oare cati oameni mai iubesc cu adevarat azi?Mult prea putini.In zilele noastre dragostea si-a pierdut adevarata semnificatie.Astazi dragostea este tratata ca un lucru banal.Sunt persoane care spun"te iubesc" la fel cum ar spune"vreau sa mananc" sau orice altceva.E pacat sa uiti ceea ce conteaza cel mai mult.E pacat sa uiti pentru ce traiesti.

P.S. E adevarat ca el nu mai stie cine sunt eu,dar eu stiu foarte bine cine este el.

2 comentarii: