duminică, 17 ianuarie 2010

Vinovatii "fara vina"

Ingrediente :31 de elevi, o profesora de antreprenoriala, un proiect pentru toti cei 31 de elevi, 60 de lei cheltuiti in alte scopuri (absolut necesare) decat cele initiale, un proiect ratacit.

Episodul 1(miercuri): o scurta discutie intre cateva persoane din care reiese ca nu mai exista nici un proiect. Nimeni interesat, nimeni consternat.

Episodul 2(vineri): ora de antreprenoriala, note aproximativ mici. Apar "nevinovatii" care nu inteleg de ce trebuie sa fie ei ascultati... ei care nu au avut nici o vina fiindca pana atunci nu s-au interesat de nici un proiect "deoarece" nu au primit invitatie speciala sa participe. Incepe scandalul. Toti se apara. Toti se simt nedreptatiti si uita sa-si asume raspunderea pentru ce au facut sau dimpotriva, pentru ce n-au facut. Nimeni n-a fost in stare sa zica"Da,am gresit si suport consecintele.Da, merit tot ce mi se intampla".De fapt, nimeni n-a crezut asta. Isi amintesc sa intrebe ce s-a intamplat cu banii...apoi isi amintesc ca ei nu au fost de acord cu modul in care s-au cheltuit-abia acum. Nici nu mai conteaza cateva ore bune de munca pe care unii si le-au irosit ca sa faca ceva, atunci cand apar niste note proaste luate "pe nedrept".

In concluzie nimeni "n-a fost vinovat".

P.S profesoara nu s-a razbunat cand a pus notele alea, doar a fost corecta. Numai ca acea corectitudine a deranjat o parte din elevi.

3 comentarii:

 1. :)):)):))
  misto :)):)):))
  cam asa sunt fostii mei colegi :)):)):))

  RăspundețiȘtergere
 2. nu as vrea sa ma aflu in clasa aia...:-s cu toata ca nu e de ras e de plans...:))))nu ai cum sa te abtii:D

  RăspundețiȘtergere
 3. trebuie sa specific ca nu e o clasa "incredibila", sau care nu s-a mai intalnit ci pur si simplu fiecare urmarea sa-i fie lui bine, sa se scoata nevinovat in fata profei.

  De asemenea mai trebuie sa mentionez ca eu am scris din punctul meu de vedere si ca alti colegi au vazut lucrurile altfel

  RăspundețiȘtergere