duminică, 23 decembrie 2012

"Oamenii sunt persoane sociabile doar pentru faptul ca urasc singuratatea"

    Primul gand care mi-a trecut prin cap atunci cand am citit enuntul de mai sus a fost acela ca e total gresit sa incerci sa te inconjori de oameni doar pentru ca iti este frica de singuratate. Teoretic ar trebui sa ne apropiem de ceilalti doar pentru ca ii placem si nu din oricare alt motiv egoist cum ar fi nevoia de ei.

     DAR noi nu traim intr-o lume teoretica. Realitatea acestei lumi ne aduce in fata acelor lucruri care par gresite in ochii tuturor, dar de fapt nu sunt.
    Daca mancam pentru ca avem nevoie de hrana si nu neaparat pentru ca ne place asta nu e un lucru rau. Daca bem apa, daca dormim, daca ne imbracam, ...,  pentru ca avem nevoie nu este gresit. Atunci de ce ar fi faptul ca suntem persoane sociabile doar din nevoie?
    Noi nu suntem fiinte perfecte, iar nevoia de a fi in preajma oamenilor este normala si nu o marca e egoismului.
    Cred ca la baza intregii societati sta nevoia oamenilor de alti oameni. Cred ca la baza iubirii sta nevoia oamenilor de alti oameni. Cred ca la baza tuturor legaturilor dintre oameni care implica si sentimente
sta tot nevoia oamenilor de alti oameni. Fara aceasta nevoie lumea ar fi un loc foarte ciudat si diferit de tot ce exista astazi.
   Probabil frica de singuratate este ligandul care ne tine pe toti impreuna...

Un comentariu:

  1. LA baza iubirii sta acel lucru care nu il vom intelege niciodata,acel lucru care activeaza intr-un mod ciudat mica gradina zoologica ce zace in adormire :)

    RăspundețiȘtergere